Vijesti Hronika U Doboju sutra počinje suđene pripadnicima HVO-a za zločin u Derventi

U Doboju sutra počinje suđene pripadnicima HVO-a za zločin u Derventi

0

Izvođenjem dokaza tužilaštva pred Okružnim sudom u Doboju sutra počinje suđenje braći Esadu i Dervišu Čavaliću, bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), optuženim za ratni zločin protiv srpskih civila na području Dervente.

U Doboju sutra pocinje sudjene pripadnicima HVO-a za zlocin u Derventi

Tužilaštvo će, kako je ranije najavljeno, saslušati sedam svjedoka i jednog vještaka, te izvesti materijalne dokaze.

Odbrana će predložiti svjedoke nakon što Tužilaštvo izvede dokaze.

Prema optužnici Okružnog tužilaštva u Doboju, Čavalići su, kao pripadnici HVO-a, od aprila do juna 1992. godine u logorima u zgradi Doma JNA i vojnim hangarima “Rabić” kod Dervente mučili i nečovječno postupali prema civilima.

Između ostalog, optuženi su 26. aprila 1992. godine u zgradi Doma JNA u Derventi nogama i rukama tukli jednog zatvorenika, koga su poslije toga u istoj prostoriji zaklali drugi pripadnici HVO-a.

Esad i Derviš Čavalić izjasnili su se 20. aprila da se ne osjećaju krivi.

Agencije – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here