Vijesti Društvo U Domu kulture održano malo pokladno druženje

U Domu kulture održano malo pokladno druženje

0

Na dan poklada, 28. februara, u Napretkovu domu održano je malo pokladno druženje u organizaciji HKD Napredak Derventa.

Bilo je to prvi put da se pokladna fešta održava u Derventi, jer je do sada Napredak to organizirao u dvorištu i prostorijama samostana na Plehanu.   Okupilo se stotinjak gostiju, koji su uz pjesmu, razgovor i zakusku proveli nekoliko ugodnih trenutaka obilježenih znakovima Poklada: maskama, vinom i krofnama.

Djeca su se takmičila u izboru za najbolju maskicu, a nagradu im je podijelo predsjednik Skupštine opštine Derventa Marijan Kljajić.

Uz muziku starih poznatih hitova, usprkos nedolasku najavljenog madđioničara, sve drugo je bilo ugodno, opušteno i prijatno.

Bilo je je to zapravo primjer kako bi se lijepa pokladna fešta mogla ubuduće u napretkovom Domu kulture uz podršku donatora, obzirom da udruženje nije u prilici da organizaciju snosi samo.

Ovaj put su najveći donatori bili sami članovi Napretka, volonteri i žene, koje su donosile narezane meze, ispečene pite i druge kolače, a našlo se i vina za kuhanje.

napredak-derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here