Vijesti Društvo U Domu zdravlja organizovana vakcinacija za 100 lica starijih od 65 godina

U Domu zdravlja organizovana vakcinacija za 100 lica starijih od 65 godina

1

U derventskom Domu zdravlja danas je organizovano vakcinisanje stotinu starijih sugrađana prvom dozom vakcine protiv korona virusne infekcije proizvođača AstraZeneka.

U skladu sa republičkim preporukama i Dom zdravlja je napravio plan vakcinacije po prioritetima, prije svih medicinskih radnika i korisnika domova zdravlja, a unazad nekoliko dana na red su došli i sugrađani stariji od 65 godina.

Interesovanje je dosta veće od broja dostupnih vakcina, a do sada se na listi nalazi više od 1000 lica starijih od 65 godina. Do sada je vakcinisano ukupno 248 lica prvom, a 90 drugom dozom vakcine i to vakcinama Sputnik V i Fajzer. Postojala je doza zabrinutosti naših sugrađana zbog različitih informacija u medijima i na društvenim mrežama, ali kada su prvi korisnici vakcinisani, bez nuspojava, došlo je do porasta interesovanja. I AstraZenekina vakcina je dobila odobrenje Evropske komisije kao sigurna, tako da su sugrađani veoma zadovoljni što se mogu vakcinisati u svom gradu, istakla je epidmiolog DZ Derventa Milena Đujić Bjegović.

Ona je dodala da je veliko i interesovanje mlađih od 65, kako onih sa oboljenjima, tako i zdravih, koji nisu u prioritetnim grupama zbog čega će se moći vakcinisati kada stignu nove kolićine.

Jedan od danas vakcinisanih sugrađana je i Boro Bukovica, nekadašnji komandant VRS.

Nema nikakvih problema, bio sam pripremljen za danas, tako da je sve prošlo u najboljem redu. Nisam imao dilemu uopšte, odlučio sam da ne putujem u Srbiju, nego da vakcinu primim u Derventi. Medicinski radnici su mi pojasnili da nema pretjerane razlike među vakcinama, tako da mi ni proizvođač nije bio bitan, istakao je Bukovica.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here