Reportaže “U Drijenu sam najsrećniji”: Dervenćanin penziju “zaradio” kao uzoran policajac na asfaltu...

“U Drijenu sam najsrećniji”: Dervenćanin penziju “zaradio” kao uzoran policajac na asfaltu Beograda

0

Drijenjanjin Miloje Milovanović, poznatiji kao Ićo, punih 28 godina je radio kao saobraćajni policajac u Beogradu, a za savjestan rad, doprinos i odanost prilikom penzionisanja Ministrstvo unutrašnjih poslova Srbije ga je nagradilo značkom i službenim pištoljem koje je dobio na poklon.

Često je bio prvi na licu mjesta, kako u najtežim, tako i onim najčudnijim saobraćajnim nezgodama kojih u prestonici Srbije ne manjka, pa je njegova fotografija nerijetko upotpunjavala članke raznih medija koji izlaze u Beogradu i cijeloj zemlji.

Međutim, u Derventi i okolini Ićo je posebno poznat po tome što je vrlo rado pomagao ljudima iz naših krajeva koji se nađu u Beogradu, bilo u saobraćajnim problemima ili na bilo koji drugi način. Ićo i dan danas mnogo vremena provodi u Drijenu koji nikad nije zaboravio i u koji se uvijek rado vraćao, ponekada čak i odmah ujutro nakon završetka noćne smjene, pričaju Ićine komšije.

I sam junak ove kratke priče kaže da se najbolje osjeća i da je najsrećniji kada dođe u svoj Drijen, te obiđe čitav kraj sa obližnjim selima.

Život u Beogradu je postao posve drugačiji nego nekada. Sada je “preopterećen”, svuda su gužve i niko nikog ne poštuje, priča Ićo.

Sa sjetom se sjeća početaka svoje karijere.

Kada sam 1981. godine počeo da radim u MUP-u Srbije bila su dobra vremena, a građani su nas poštovali. Prvih sedam godina sam radio na regulisanju saobraćaja u Upravi saobraćajne policije na najprometnijim raskrsnicama kao što su Slavija, Autokomanda i druge frekventne tačke. Jedan sam od policajaca koji su vozili motor i to je bila prava atrakcija gdje god da se pojavimo. Bili smo zaduženi za čitav grad sa selima s obzirom da je postojala samo jedna Uprava saobraćajne policije u Beogradu, ističe ovaj penzionisani službenik.

Mnogo duže, odnosno dvje decenije, bio je angažovan na uviđajima saobraćajnih nezgoda, a tokom obavljanja tih poslova susreo se sa puno javnih ličnosti, od estrade do politike.

Njihova imena ipak radije drži za sebe nego dijeli sa javnosti, a vjerovatno i zbog te navike je više puta dobijao nagrade za stručnost u poslu i disciplinovanosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here