Vijesti Politika U četvrtak konstitutivna sjednica SO Derventa

U četvrtak konstitutivna sjednica SO Derventa

0

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Derventa na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo lokalnog parlamenta, zakazana je za 29. novembar, stoji u saopštenju na sajtu opštine Derventa.

U cetvrtak konstitutivna sjednica SO Derventa

Na konstitutivnoj sjednici će novoizabrani odbornici i načelnik opštine položiti svečanu zakletvu, a u nastavku sjednice biće izabrana Komisija za izbor i imenovanje koja će na osnovu konsultacija sa političkim partijama, predložiti kandidata za predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine, a načelnik opštine kandidata za zamjenika načelnika.

Programom koji je usaglašen za konstitutivnu sjednicu predviđeno je da se izaberu i članovi stalnih radnih tijela Skupštine opštine, te da se imenuju vršioci dužnosti za načelnike odjeljenja u opštinskoj Administrativnoj službi i vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine Derventa.

Prema nezvaničnim saznanjima sa kojima raspolažemo, odbornici iz novog saziva koji će činiti skupštinsku većinu, već su se dogovorili oko nastupanja u skupštini te raspodjeli funkcija. Mjesto zamjenika načelnika ponovo će zauzeti Igor Žunić iz SNSD-a, dok će novi predsjednik skupštine biti Jozo Baršić iz koalicije NHI-HSS.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here