Vijesti Najave i obavještenja U nedjelju ispit urođenih osobina i ocjenska smotra za pse ptičare

U nedjelju ispit urođenih osobina i ocjenska smotra za pse ptičare

0

LU “Motajica” i Kinološko društvo “Derventa” organizuju ispit urođenih osobina i ocjensku smotru za pse ptičare.

Ispit će se održati u nedjelju (26. jula), sa početkom u 7 časova na parceli u Polju kod “Šipačkog” groblja (put Derventa-Podnovlje sa desne strane). Prijava pasa obavljaće se na licu mjesta, a IOU će se naplaćivati 30 KM po psu, odnosno 10 KM više ako pas nije ranije ocijenjen.

S obzirom da se pooštravaju mjere i da ni jedan pas neće moći da se nađe u lovišti bez položenog ovog ispita, LU “Motajica” i KD “Derventa” su zajedno ponovo organizovali ovaj ispit da bi omogućili našim lovcima da im psi u lovištu budu uredni. LU “Motajica” je prepoznalo važnost kinologije u samom lovu, pa tako već duži niz godina organizuje ocjenske smotre i IOU kako za ptičare tako i za goniće, kažu u LU “Motajica”.

Ističu da je predhodnih godina sve troškove je snosilo upravo LU, jer je sve bilo još u začetku.

Sada smatramo da smo mi u Derventi kinologiju postavili na visoku ljestvicu i probudili svijest kod našeg članstva, a i zakon nam to nalaže, pa je postavljena cijena da bi se mogli pokriti osnovni troškovi održavanja ovakvog ispita i smotre. Još jednom pozivamo sve članove čiji kerovi nemaju položen ovaj ispit da se odazovu, pošto kako smo već naveli ni jedan pas bez ocjene i položenog IOU neće moći da učestvuje u lovu, podsjećaju iz “Motajice”.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here