Vijesti Najave i obavještenja U nedjelju ispit urođenih osobina i ocjenska smotra za pse ptičare

U nedjelju ispit urođenih osobina i ocjenska smotra za pse ptičare

0

LU “Motajica” i Kinološko društvo “Derventa” organizuju ispit urođenih osobina i ocjensku smotru za pse ptičare.

Ispit će se održati u nedjelju (26. jula), sa početkom u 7 časova na parceli u Polju kod “Šipačkog” groblja (put Derventa-Podnovlje sa desne strane). Prijava pasa obavljaće se na licu mjesta, a IOU će se naplaćivati 30 KM po psu, odnosno 10 KM više ako pas nije ranije ocijenjen.

S obzirom da se pooštravaju mjere i da ni jedan pas neće moći da se nađe u lovišti bez položenog ovog ispita, LU “Motajica” i KD “Derventa” su zajedno ponovo organizovali ovaj ispit da bi omogućili našim lovcima da im psi u lovištu budu uredni. LU “Motajica” je prepoznalo važnost kinologije u samom lovu, pa tako već duži niz godina organizuje ocjenske smotre i IOU kako za ptičare tako i za goniće, kažu u LU “Motajica”.

Ističu da je predhodnih godina sve troškove je snosilo upravo LU, jer je sve bilo još u začetku.

Sada smatramo da smo mi u Derventi kinologiju postavili na visoku ljestvicu i probudili svijest kod našeg članstva, a i zakon nam to nalaže, pa je postavljena cijena da bi se mogli pokriti osnovni troškovi održavanja ovakvog ispita i smotre. Još jednom pozivamo sve članove čiji kerovi nemaju položen ovaj ispit da se odazovu, pošto kako smo već naveli ni jedan pas bez ocjene i položenog IOU neće moći da učestvuje u lovu, podsjećaju iz “Motajice”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here