Vijesti Politika U nedjelju izbori za članove savjeta mjesnih zajednica

U nedjelju izbori za članove savjeta mjesnih zajednica

0

Opštinska izborna komisija Derventa obavještava građane opštine da se u nedelju (6. oktobra) u vremenu od 10,00 do 17,00 časova, održavaju izbori za članove savjeta 40 mjesnih zajednica na području opštine Derventa.

Iz OIK-a podsjećaju da je, u skladu sa odredbama Statuta opštine i Odlukom o mjesnim zajednicama na području opštine, da bi bio izabran savjet mjesne zajednice potrebno je da na glasanje izađe najmanje 30 građana u mjesnim zajednicama koje imaju do 1000 birača za koje se bira 5 članova savjeta, odnosno 50 građana u mjesnim zajednicama koje imaju od 1000 do 3000 birača za koje se bira 7 članova savjeta.

Ukoliko na izbore ne izađe potreban broj građana u skladu sa tačkom 8.1 Uputstva o organizovanju i sprovođenju izbora za članove savjeta mjesne zajednice, izbori će se ponoviti u roku od 15 dana, saopšteno je iz OIK-a.

Opštinska izborna komisija poziva građane da u nedelju 6. oktobra 2019. godine izađu na biračka mjesta i izaberu članove savjeta svojih mjesnih zajednica.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here