Vijesti Društvo U oktobru nije bilo smrtnih slučajeva u saobraćaju niti krađe vozila u...

U oktobru nije bilo smrtnih slučajeva u saobraćaju niti krađe vozila u regiji Doboj

0

Na putevima desetak lokalnih zajednica koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj tokom oktobra nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća sa smrtno stradalima, a u istom mjesecu nije zabilježena nijedna krađa vozila, pohvalili su se u policiji.

U posljednje vrijeme, inače, smanjen je broj krivičnih djela otuđenja vozila kao krađa ili teška krađa vozila. Cijenimo da je dobrim dijelom doprinijelo i postavljanje video-nadzora na području grada Doboja, kao i na područjima grada Derventa i opštine Teslić, rekao je Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj.

Iako je u oktobru 119 vozača za volan sjelo pod uticajem alkohola, na putevima su svi sačuvali živu glavu jer nije bilo saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalima, ali je bilo teže i lakše povrijeđenih.

Nažalost, nemamo često priliku da se pohvalimo ovako dobrim stanjem kao što je bilo tokom oktobra, evidentirano je 86 saobraćajnih nezgoda, što je za 18,1 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, kada ih je bilo 105. Ono što je najbitnije je to da tokom oktobra nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima. Nažalost, prošle godine u oktobru je bilo pet takvih nezgoda, u kojima je pet lica smrtno stradalo, kazao je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

Više posla dobojsku policiju očekuje u novembru i decembru, jer ti mjeseci obiluju praznicima.

Tradicionalno je to period povećane konzumacije alkohola, većeg broja slava, svinjokolj i drugih raznih manifestacija kada se konzumira alkohol u većim količinama i kada se realno može očekivati povećan broj prekršaja javnog reda i mira te povećan broj saobraćajnih nezgoda. Mi ćemo na svom području intenzivirati pojačane mjere i radnje policijskih službenika na terenu, kako bismo spriječili te negativne pojave i zadržali ovaj trend koji smo imali u oktobru, izjavio je Predrag Lazić, zamjenik načelnika PU Doboj.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here