Vijesti Hronika U Osinji ekshumirani ostaci jedne osobe

U Osinji ekshumirani ostaci jedne osobe

0

Tokom ekshumacije na lokalitetu u Osinji pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe, koji će biti upućeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, saopšteno je u utorak (14. septembra) iz Tužilaštva BiH.

Prema preliminarnim informacijama riječ je o posmrtnim ostacima osobe hrvatske nacionalnosti.

U ovom predmetu, kako se navodi u saopštenju, do saznanja o lokaciji na kojoj se nalaze posmrtni ostaci, došlo se zajedničkim radom Tužiteljstva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih partnerskih institucija i agencija.

Na terenu su se nalazili predstavnici SIPE, Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ljekar patolog sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici Policijske stanice Derventa, koji osiguravaju navedenu lokaciju.

Pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci biće upućeni na dalju obradu i identifikaciju, sa ciljem utvrđivanja identiteta nestale osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here