Vijesti Društvo U Pojezni obilježen Dan boraca NOB-a

U Pojezni obilježen Dan boraca NOB-a

0

Dan borca NOB-a u Derventi obilježen je u Pojezni gdje su 1941. godine počele pripreme za ustanak.

Predsjednik SUBNOR-a Derventa Borislav Preradović rekao je da je Derventa poznata po Pojezni i njenoj ulozi u Narodnooslobodilačkoj borbi.

Bitno je da prenosimo na mlađe naraštaje sve vrijednosti koje su bile u NOR-u. Imamo podršku rukovodstva opštine znatno više nego ranijih godina. Vidimo da mnogi prekrajaju istoriju, minimiziraju dešavanja i to nam je veliki promašaj i greška. Moramo poštovati žrtve, stvorili su dobru državu, a mi moramo da obilježavamo i sjećamo se tih vremena, dodao je Preradović.

On je istakao da je ranije obnovljeno šest značajnih spomenika NOR-a, zbog čega je danas lakše raditi i njegovati te tekovine, što je i dužnost svih.

Vijenac na spomen-obilježje su položili načelnik opštine Derventa Milorad Simić, potpredsjednik loklalne skupštine Slaven Gojković, delegacija OO SUBNOR-a Derventa i drugi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here