Vijesti Društvo U pripremi dva važna projekta

U pripremi dva važna projekta

0

Načelnik  opštine Milorad Simić potpisao je sa Razvojnom agencijom “LIR Evolucija” iz Banjaluke Memorandum o saradnji kojim se reguliše zajedničko učešće u dva  projekta u okviru prekogranične saradnje.

„LIR evolucija“ je za program Interreg CBC Croatia–Bosnia i Herzegovina-Montenegro  pripremila i predala sljedeće projektne prijedloge “Iner” i “River”. Agencija će učestvovati u implementaciji projekata na području opštine ukoliko projekat bude odobren za finansiranje i biće zaduženi za administrativnu i tehničku podršku opštini Derventa, koja će biti krajnji korisnik.

U okviru projekta „Iner“  biće apliciran projekat energetske rehabilitacije objekta Stručne i tehničke škole u Derventi , u ukupnoj vrijednosti  od 95.000 eura. Opština će učestvovati i pružiti podršku „LIR Evoluciji“ u implementaciji projekta te  obezbijediti lokalno  sufinansiranje u iznosu od 74.321,54 KM ili 38.000 eura.

A u okviru projekta „River“ planirano je provođenje akcija smanjenja rizika od poplava i to čišćenje kanala, sedimenata, uređenje korita na području opštine Derventa u ukupnom iznosu od 46.000 eura, sa učešćem  opštine u projektu u iznosu od 53.000 KM ili 27.000 eura.

Opština će učestvovati u definisanju tačne tehničke specifikacije radova koji će biti provedeni i opreme koja će biti nabavljena  te po potrebi  imenovati nadzorni organ za praćenje implementacije projekta.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here