Vijesti Društvo U pripremi dva važna projekta

U pripremi dva važna projekta

0

Načelnik  opštine Milorad Simić potpisao je sa Razvojnom agencijom “LIR Evolucija” iz Banjaluke Memorandum o saradnji kojim se reguliše zajedničko učešće u dva  projekta u okviru prekogranične saradnje.

„LIR evolucija“ je za program Interreg CBC Croatia–Bosnia i Herzegovina-Montenegro  pripremila i predala sljedeće projektne prijedloge “Iner” i “River”. Agencija će učestvovati u implementaciji projekata na području opštine ukoliko projekat bude odobren za finansiranje i biće zaduženi za administrativnu i tehničku podršku opštini Derventa, koja će biti krajnji korisnik.

U okviru projekta „Iner“  biće apliciran projekat energetske rehabilitacije objekta Stručne i tehničke škole u Derventi , u ukupnoj vrijednosti  od 95.000 eura. Opština će učestvovati i pružiti podršku „LIR Evoluciji“ u implementaciji projekta te  obezbijediti lokalno  sufinansiranje u iznosu od 74.321,54 KM ili 38.000 eura.

A u okviru projekta „River“ planirano je provođenje akcija smanjenja rizika od poplava i to čišćenje kanala, sedimenata, uređenje korita na području opštine Derventa u ukupnom iznosu od 46.000 eura, sa učešćem  opštine u projektu u iznosu od 53.000 KM ili 27.000 eura.

Opština će učestvovati u definisanju tačne tehničke specifikacije radova koji će biti provedeni i opreme koja će biti nabavljena  te po potrebi  imenovati nadzorni organ za praćenje implementacije projekta.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here