Vijesti Sport U susret “Brevetu 200”: Derventski biciklisti odvezli zajedničku vožnju – FOTO

U susret “Brevetu 200”: Derventski biciklisti odvezli zajedničku vožnju – FOTO

0

Ljubitelji biciklizma u Derventi su svakim danom sve brojniji, tako da ne čudi da se start jedne od zvaničnih bh. “Brevet 200” vožnji planira baš u Derventi.

Pomalo se i pripremajući za ovaj izazov, juče je 11 Dervenćana i jedan Brođanin odvezlo turu dužine oko 100 kilometara. Za to im je trebalo oko 3,5 časa, međutim, ističu da im je prije svega bilo važnije druženje.

Cilj mi je bio da se skupi veći broj vozača i da odvezemo jednu zajedničku vožnju, a ovaj broj biciklista koji se odazvao je nešto što ne mogu sakupiti ni veći gradovi. Ovo je tek početak druženja i vožnji, a nastojaću da se okupljamo svakog vikenda, kad ne vozim trke Prvenstva BiH. Kruna svega biće “Brevet 200” koji će, nadamo se, startovati iz Dervente 14. avgusta, na čemu se posebno zahvaljujemo Šamčaninu Jovanu Živkoviću, kaže jedan od inicijatora druženja Saša Šarenac.

Inače, “Brevet 200” su biciklističke vožnje od 200 km za čiji je završetak, uz prolazak kroz nekoliko kontrolnih tačaka, predviđeno 14 časova, tako da se ne radi o trkama u pravom smislu te riječi, iako se svaki učesnik trudi da ostvari što bolje vrijeme.

Planirano je da vožnja startuje iz Dervente, da bi vozači, koji će doći iz čitave BiH, preko Broda, Odžaka, Modriče, Gradačca, Gračanice i Doboja ponovo stigli u Derventu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here