Vijesti Kultura i obrazovanje Učenici Muzičke škole prisustvovali didaktičkom koncertu u Banskom dvoru

Učenici Muzičke škole prisustvovali didaktičkom koncertu u Banskom dvoru

0

Danas je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan didaktički koncert posvećen najmlađoj publici sa ciljem razvoja i njegovanja publike i budućih konzumenata umjetničke muzike kojem su prisustvovali učenici Muzičke škole pri OŠ „NikolaTesla“.

U ulogama naratora u ovoj muzičkoj priči našli su se glumci Đurđa Vukašinović i Milan Trninić koji su malu publiku prošetali kroz jedan čaroban svijet.

Na programu koncerta se našlo čuveno djelo „Karneval životinja“ francuskog kompozitora Kamija Sen Sansa, a koje je pored solista Dinka Blagojevića i Dejana Jankovića na klaviru, izveo banjalučki kamerni orkestar „Ban Svetislav Tisa Milosavljević“, pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović. Učenici naše Muzičke škole su sa svojim profesoricama Milijanom Žunić i Nadom Vukičević-Tolić prisustvovali ovom divnom koncertu i puni utisaka stigli kući, kažu u OŠ „Nikola Tesla“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here