Vijesti Kultura i obrazovanje Učenici OŠ “Nikola Tesla” učestvovali u kvizu “Nauči se, čovječe” – VIDEO

Učenici OŠ “Nikola Tesla” učestvovali u kvizu “Nauči se, čovječe” – VIDEO

0

Učenici Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Dervente učestvovali su u sedmoj epizodi kviza “Nauči se, čovječe” u kojem su svoje znanje odmjerili sa vršnjacima osnovnih škola “Sveti Sava” iz Doboja, “Vuk Karadžić” iz Teslića i “Petar II Petrović” iz Bileće.

Kviz se trenutno emituje na Radio televiziji Republike Srpske, a u ulozi voditelja našli su se Bojan Ivković i Nenad Okanović.

Naše iskustvo je bilo odlično, iako nam je rezultatski malo falilo da se plasiramo u samu završnicu. Učestvovale su ukupno 32 škole iz Republike Srpske, a pitanja koja su postavljana na kvizu obuhvatala su srpski jezik, istoriju i geografiju. Djecu su na kviz vodili nastavnik istorije Igor Đukić i nastavnik srpskog jezika Slaven Šmulja. Naša četiri takmičara Una Teofilović, Marija Milinković, Boris Miodanić i Aleksandar Marić imali su i podršku njihovih prijatelja iz školskih klupa, rekli su nam u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Snimanje kviza realizovano je tokom juna meseca u studiju RTRS-a u Banja Luci, a iz svake škole takmičili su se učenici 6,7,8, i 9. razreda, uz podršku njihovih drugara u publici.

Kako je izgledao nastup derventskih učenika pogledajte u snimcima.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here