Vijesti Kultura i obrazovanje Učenici potpisali ugovore o zaposlenju sa poslodavcima kod kojih su obavljali praksu

Učenici potpisali ugovore o zaposlenju sa poslodavcima kod kojih su obavljali praksu

0

Pedesetak svršenih srednjoškolaca, među kojima su i tri učenika Stručne i tehničke škole Derventa, potpisalo je juče u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske ugovore o zaposlenju sa predstavnicima preduzeća kod kojih su obavljali praktičnu nastavu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je osnovni cilj ovih aktivnosti promocija dualnog sistema obrazovanja i praktične nastave kod poslodavca, kao podrška zapošljavanju mladih koji su praktičnu nastavu obavljali kod poslodavaca.

Istraživanje Ministarstva prosvjete i kulture u saradnji sa školama pokazalo da od 3.616 učenika koji praktičnu nastavu obavljaju kod poslodavca, za njih 1.080, ili 29,86 odsto postoji iskazan interes preduzetnika za zapošljavanje. Napravljen je ogroman iskorak u odnosu na raniji period jer je za praktičnu nastavu kod 1.063 privredna subjekta, navela je Trivićeva.

Među zvanicama direktorica Strune i tehničke škole Branka Jović, kao i troje maturanata mašinske struke koji su kroz praktičnu nastavu “obezbijedili” sebi radno mjesto na kojem danas rade.

Na dodjelu diploma došli su sa radnog mjesta jer su kroz kvalitetnu praktičnu nastavu tokom školovanja stekli sva potrebna znanja za rad u struci. Inače, naši maturanti metalske struke ugovore su potpisali sa “Digitalom”, kažu u Stručnoj i tehničkoj školi.

Privredna društva koja su potpisala ugovore o zaposlenju sa svršenim srednjoškolcima su „Digital elektronik d.o.o.“ Derventa, „PIKS elektrooprema d.o.o. Odžak, „Bodaks Ko“ Bijeljina, „Tikt manufaktura“ Gradiška, D.o.o. „Mega drvo“ Bijeljina, „FAM-JM“ d.o.o. Modriča, „Tri best“ d.o.o. Banja Luka i Frizerski studio „Kapeli“ Banja Luka.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here