Vijesti Kultura i obrazovanje Učenici SŠC “Mihajlo Pupin” obilježili Dan srednjoškolaca: “Prijateljstvo je iznad svih različitosti”...

Učenici SŠC “Mihajlo Pupin” obilježili Dan srednjoškolaca: “Prijateljstvo je iznad svih različitosti” – FOTO

0

Učenici Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” obilježili su prigodnom predstavom 17. novembar – Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata – u čast praških vršnjaka koji su 1939. godine protestom istupili protiv nacističke okupacije i bili streljani bez prethodnog suđenja.

Predstavom “Drugovi smo ili griješim sad?” derventski srednjoškolci svojim vršnjacima i sugrađanima poručili su da je prijateljstvo i zajednistvo iznad svih različitosti.

Načini oblačenja, muzika koju slušamo i mjesta na koja izlazimo su stvari koje nisu nepremostive ako je krajnji cilj plemenit, kao što je prijateljstvo, jer je upravo prijateljstvo jedno od najvažnijih elemenata svakog pojedinca. Prijateljsto je pobjedilo, kako u našoj predstavi, tako i u našoj želji da predstavimo školu i sebe u najboljem svjetlu, rekla je gimnazijalka Marija Stanojević.

Inače, zanimljivo je da je predstava nastala prema scenariju kojeg su napisali sami učenici. Pod budnim okom profesorica Milke Srđenović i Sanele Stanković u proteklih mjesec dana provedene su audicije, pripreme i osmišljena scenografija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here