Vijesti Društvo Učenje i građenje timskog duha: Održana druga “Mala olimpijada” predškolaca – FOTO

Učenje i građenje timskog duha: Održana druga “Mala olimpijada” predškolaca – FOTO

0

U Sportskoj dvorani danas je, drugu godinu u nizu, održana “Mala olimpijada”, takmičenje za djecu predškolskog uzrasta u različitim sportskim aktivnostima, koje je okupilo više od 200 mališana iz pet gradova.

Manji broj učesnika posljedica je virusa gripa i vodenih ospica, tako da su mališani iz tri opštine bili spriječeni da se odazovu, rekla je direktor vrtića “Trol” Gordana Simić.

Ipak, sa nama su bili prijatelji iz Teslića, Doboja, Šamca, Prnjavora, vrtić “Bambi”, kao i naše dvije ekipe, dakle ukupno sedam. Cilj nam je socijalizacija djece, posebno one koji će uskoro u školu, usvajanje takmičarskog duha kroz igru, kao i učenje, naglasila je Simić.

Organizator “Male olimpijade” bio je vrtić “Trol”, u saradnji sa Školom sporta “Arena”, a manifestacija je održana u okviru IRB-ovog projekta “Jačanje kapaciteta i poboljšanje kvaliteta usluga predškolskog obrazovanja u Opštini Derventa” i podržana je sredstvima Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS 2018/2019, za čije funkcionisanje su sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH”.

Generalni pokrovitelj je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, a manifestaciju su podržale i Opština Derventa, Webo Bosnia, Golden Star, Marketnig pro, Frukta Trade i pekara “Lug”.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here