Vijesti Kultura i obrazovanje Učenje i na daljinu: Glossa centar za njemački jezik omogućava učenje uz...

Učenje i na daljinu: Glossa centar za njemački jezik omogućava učenje uz pomoć interneta

0

Pored standardnih kurseva, u skladu sa opredjeljem za uvođenje modernih tehnologija u nastavni proces, Glossa centar za njemački jezik Derventa zainteresovanim nudi i uslugu „Glosa Online“.

U pitanju je jedinstven oblik učenja na daljinu (online kurs), u potpunosti razvijen od stručnog tima Glossa – centra za njemački jezik, koji polaznicima omogućava pohađanje kursa uz pomoć računara i interneta.

Glossa Online kursevi su posebno pogodni polaznicima koji nisu u mogućnosti da posjete prostorije Glossa-centara ili žele dodatnu vremensku fleksibilnost kada je u pitanju izbor trenutka za učenje njemačkog jezika. Za razliku od klasičnih programa, “online kurs” podrazumijeva da polaznik od prvog do posljednjeg koraka učenja kao stručnu podršku ima svog vlastitog pofesora njemačkog jezika. To znači da cijeli „Glossa Onlin”e kurs vodi profesor njemačkog jezika posebno obučen za vođenje nastave na daljinu, a na taj način polaznik do svojih ciljeva učenja ne dolazi uz pomoć programa, već uz stručnu podršku svog profesora njemačkog jezika, koji ga usmjerava i podržava od prvog do posljednjeg dana kursa, kažu u Glossa centru.

Termini pohađanja nastave su u potpunosti fleksibilni u okviru za kurs predviđenih osam sedmica. To znači da je e-učionica dostupna 24 sata, te polaznik tokom sedmice može raditi zadatke onda kada za to ima najviše vremena.

Pored vremenske i prostorne fleksibilnosti, „online kurs“ ima i brojne druge prednosti. Kurs se jednostavno provodi, nema instalisanja dodatnih programa, može se učiti uz pomoć video-klipova, poučnih i zabavnih jezičkih igra i kvizova, dok su knjige, rječnici, profesorova predavanja, bilješke i slično na jednom mjestu – vašem računaru ili mobitelu.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem FB grupe Glossa centra za njemački jezik Derventa, na e-adresu [email protected], pozivom na broj 066 848 261 ili lično dolaskom u poslovnicu u Ul. Cara Lazara 45 (zgrada Derventskog lista), svakim radnim danom od 17 do 22 časa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here