Vijesti Sport Učesnici derventskog “Breveta 200” otpočeli vožnju kroz predjele Posavine – FOTO

Učesnici derventskog “Breveta 200” otpočeli vožnju kroz predjele Posavine – FOTO

0

Jedanaest vozača iz gradova regije i Hrvatske, učesnika ovogodišnjeg izdanja derventskog „Breveta 200“, jutros je sa Trga oslobođenja, započelo vožnju koja će učesnike voditi kroz predjele Posavine.

Po četvrti put organizovana je biciklistička vožnja koja start i cilj ima u Derventi. Sa trga, učesnici su se uputili prema Brodu, Odžaku, Orašju i Modriči, a potom će preko Stanara i Prnjavora ponovo stići u Derventu.

Vozimo ukupno 205 kilometara po dosta ravničarskoj stazi, tako da uprkos očekivanim vrućinama, očekujem da svi završe vožnju. Već oko 15 časova očekujem da će najbrži vožnju privesti kraju, nakon čega slijedi zajedničko druženje, kaže organizator Saša Šarenac.

Ovaj „brevet“ odlikuje relativno nezahtjevna ruta pogodna za početnike, ali i one koji se pripremaju za izazovnije trke.

Inače, “Brevet 200” su biciklističke vožnje od 200 km za čiji je završetak, uz prolazak kroz nekoliko kontrolnih tačaka, predviđeno 14 časova, tako da se ne radi o trkama u pravom smislu te riječi, iako se svaki učesnik trudi da ostvari što bolje vrijeme.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here