Vijesti Društvo Udari vjetra u Derventi izazvali manju štetu

Udari vjetra u Derventi izazvali manju štetu

1

Jaki udari vjetra, koji su danas i tokom prošle noći pogodili i našu opštinu, nisu izazvali veću materijalnu štetu. U užem dijelu gradskog područja oboreno je nekoliko saobraćajnih znakova, dok je vjetar sa jedne graže u Ulici Mladena Stojanovića skinuo limeni krov.

Prema informacijama sa terena, jak vjetar je u ruralnim područjima opštine, a naročito na južnom dijelu, oštetio plastenike, dok je na krovovima nekolicine kuća i pomoćnih objekata stradao crijep.

Republička uprava civilne zaštite juče je obavijestila lokalne ogranke da postoji mogućnost pojave prirodnih nepogoda.

Osinja

S tim u vezi Teritorijalna vatrogasna jedinica Derventa je u stanju pripravnosti za reagovanje u vanrednim situacijama, ali do sada nismo imali poziva građana da intervenišemo, kažu u ovoj ustanovi.

Iz derventskog Doma zdravlja saopšteno je da u proteklih 12 časova nije bilo pacijenata sa povredama izazvanim olujnim nevremenom.

Oluja je izazvala dosta problema u Prnjavoru i Banjaluci, dok je u Kneževu i Vlasenici proglašeno vanredno stanje, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda na ovom području će tokom dana vjetar oslabiti, ali će tokom večeri i noći na srijedu doći do jakih kišnih padavina.

Danas će u prvom dijelu dana duvati veoma jak, često i olujni vjetar (80 do 100 km/h), koji će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje može očekivati vjetar olujne jačine. Naoblačenje koje će večeras zahvatiti zapadni dio Srpske donijeće kišu, koja će postepeno jačati u noćnim časovima u tom regionu. U srijedu ujutro padavine će se širiti ka ostalim predjelima, dok će na zapadu, u planinama, početi da pada susnježica i snijeg, predviđaju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here