Vijesti Hronika Ćudiću 14 godina zatvora zbog ubistva

Ćudiću 14 godina zatvora zbog ubistva

0

Dušan Ćudić (29) iz Velike Sočanice kod Dervente osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na 14 godina zatvora zbog ubistva Darka Davogića (26) i pokušaja ubistva Branislava Miloševića (24).

Cudicu 14 godina zatvora zbog ubistva

Ćudić je Davogića ubio sa više uboda nožem 12. marta prošle godine ispred kafe-bara “Stela” u Velikoj Sočanici u opštini Derventa. Tada je nožem teško povrijedio Miloševića, koga je takođe nožem ubo više puta. Ubistvu je prethodila svađa. Ćudiću je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 12. marta prošle godine.

Prema obrazloženju presude, Ćudić je postupao s umišljajem što mu je uzeto kao otežavajuća okolnost.

U presudi se navodi da je u noći 12. marta prošle godine prvo došlo do svađe i prepirke između Ćudića s jedne i Davogića i Miloševića s druge strane.

Dodaje se da je tokom svađe Ćudić izvadio nož “leptir” oštrice dužine osam centimetara i ubo Davogića. Potom su izašli ispred kafića, gdje je Ćudić ponovo ubo Davogića nekoliko puta. Davogić je tada pao na zemlju i iskrvario na smrt.

Milošević je, kada je to vidio, pritrčao da spasi Davogića, ali je Ćudić nasrnuo na njega i ubo ga nožem pet puta. Milošević je tada pao, a Ćudić mu je prišao i ubo ga još tri puta. Ubrzo je stigla policija i uhapsila Ćudića, a Milošević je prevezen u bolnicu i kasnije se oporavio od povreda.

Očevici ovog događaja su ispričali da su prije svađe i tuče Ćudić, Milošević i Davogić zajedno pili.

– Sva trojica su sjedjeli zajedno za kafanskim stolom, razgovarali i pili. Među njima je odjednom došlo do rasprave, a ubrzo su se i potukli – rekao je očevidac događaja koji nije želio da se predstavi.

On je dodao da smatra da je do tuče, a zatim i do ubistva došlo zbog toga što su sva trojica bili pijani.

Troškovi

Sudsko vijeće oslobodilo je Dušana Ćudića plaćanja troškova postupka.

Sud je Branislava Miloševića, koga je Ćudić teško povrijedio, i porodicu ubijenog Darka Davogića uputio na parnični postupak da bi ostvarili nadoknadu materijalne i nematerijalne štete.

S. Puhalo, N. Tomašević – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here