Vijesti Društvo Udruženje “Josip Broz Tito” učesnik okruglog stola održanog u Maglaju – FOTO

Udruženje “Josip Broz Tito” učesnik okruglog stola održanog u Maglaju – FOTO

0

Članovi udruženja „Josip Broz Tito“ iz Dervente učestovali su proteklog utorka na okruglom stolu pod nazivom „Međuentitetska saradnja UABNOR-a i SUABNOR-a na jačanju antifašizma“ koji je održan u Maglaju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije za Zapadni Balkan /ReLOaD/.

Manifestacija je održana kao dio projekta „Maglajski duh antifašizma –juče, danas, sutra“.

Na okruglom stolu, pored organizatora iz Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata opštine Maglaj, učestvovali su predstavnici UABNOR-a iz Doboja, UABNOR-a iz Gračanice, SUABNOR-a Tuzlanskog kantona, SUABNOR-a Zeničko-Dobojskog kantona, UABNOR -a Maglaj, UABNOR-a iz Banovića i Zavidovića, te članovi sekcije mladih UABNOR Maglaj.

U toku dvosatnog okruglog stola razgovaralo se o mogućnostima i vidovima jačanja saradnje, povezivanju udruženja kroz projekte, aktivnosti i stvaranju sekcija mladih pri matičnim udruženjima, te kako približiti mladima duh antifašizma.Zaključak svih prisutnih jeste da treba zajedničkim udruženim snagama obilaziti sva značajna mjesta Narodnooslobodilačkog rata i češće vršiti međusobne posjete kroz edukativne radionice i kulturno-umjentičke manifestacije. Sva udruženje su spremna pružiti potrebnu pomoć mladima na realizaciji aktivnosti, koje oni odaberu i predlože i koje odgovaraju njihovim pogledima kako doprinijeti boljoj saradnji na polju kulture, u duhu suživota, uvažavanja i antifašizma, saopšteno je nakon pomenutog programa.

Inače, projekat finansira Evropska Unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here