Vijesti Društvo Udruženje “Pravipožar”: Podrška amputircima i za vrijeme epidemije

Udruženje “Pravipožar”: Podrška amputircima i za vrijeme epidemije

0

Uprkos epidemiji korona virusa članovi udruženja „Pravipožar“ nisu sjedili skrštenih ruku.

Naime, zajedno sa udruženjem amputiraca „Udas“ iz Banjaluke, „Prvipožar“ provodi akciju podrške sa dvadesetak lica sa invaliditetom.

Zbog nemogućnosti okupljanja izazvanih epidemijom „Udas“ je organizovao tim stručnjaka, podržanih od Društva psihologa Republike Srpske, za psihološku podršku ovoj kategoriji lica u obliku Vajber sastanaka. Kroz ovaj vid komunikacije uvidjeli smo postojanje materijalne potrebe, pa smo za 13 amputiraca obezbijedili prehrambene i higijenske pakete koju je donirala Evropska komisija, kaže Spasoje Kulaga, predsjednik udruženja, dodajući da će ovu aktivnost nastojati provoditi još dvije godine.

Krajem maja održana je Skupština udruženja, a nastavljene su i neki od redovnih projekata.

– Nakon popuštanja mjera, sesijom u Trebinju, udruženje je nastavilo realizaciju projekta KUVI – dijaloga veterana rata i mladih osoba o dešavanjima 90-ih. Novi veliki projekat započinjemo ovih dana u
Bihaću, kaže Kulaga.

Udruženje će takode učestvovati i u nestranačkom nadzoru izbornog procesa u Derventi, Brodu i Modriči u ime kolaicije „Pod lupom“ i „Transparensi internašnala“.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here