Vijesti Društvo Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce” od sada u...

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce” od sada u novim prostorijama – FOTO

0

Načelnik opštine Milorad Simić danas je svečano otvorio nove prostorije Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba “Sunce” koje će se od sada nalaziti u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.

Prostor je svečano otvorio sa direktorom centra “Budućnost” Vladanom Popovićem i presjednicom udruženja “Sunce” Tatjanom Spasojević, koji su potpisali ugovor o korištenju prostorija na devet godina, sa mogućnosti produženja.

U rekonstrukciju novih prostorija, površine 60 kvadrata, opština je uložila 20.000 maraka, dok je za uređenje prilaza prilagođenih osobama sa invaliditetom izdvojeno 7.000 maraka.

Roditelji u okviru udruženja funkcionišu već 15 godina i iako ni do sada nisu imali neuslovne prostorije, ovim smo napravili jedan iskorak, naročito kada znamo da se u Centru “Budućnost” brinu o sličnoj dragoj djeci, kojoj samo treba malo više pažnje. Lokalna zajednica iz budžeta izdvaja 13.000 KM godišnje za rad Udruženja i dodatnih 20.000 KM za prevoz djece, nabavku vozila ili realizaciju drugih projekata i aktivnosti, ali budite sigurni, ljubavi ima mnogo više ovdje, poručio je Simić, koji je počasni član Udruženja, dodajući da tu ulaganja neće stati.

Popović je apostrofirao da se u ovom slučaju radi o pozitivnom primjeru saradnje republičke ustanove “Budućnost”, lokalne vlasti i nevladinog sektora.

Naš sistem usluga je napredniji i bolji nego u drugim lokalnim zajednicma. Dolaskom udruženja “Sunce” u naše prostorije biće novih projekata zajedno sa lokalnom zajednicom, a nadam se da ćemo uvesti nove usluge, veću stručnu podršku, da ćemo razmišljati o nekim vrstama socijalnog stanovanja i trajnog zbrinjavanja. Nadam se da će ova saradnja izroditi dodatna rješenja, rekao je Popović ovom prilikom.

Predsjednik “Sunca” Tatjana Spasojević istakla je da udruženje broji 127 članova.

Danas veliki dan i iskorak u formiranju dnevnog centar za odrasla lica sa umanjenim intelektualnim sposobnostima, kojima će se, kao i porodicama, poboljšati kvalitet života. Svaka osoba treba da bude uključena u javni život. Kada smo 2006. godine počeli da se okupljati, upoznavati probleme jedni drugih, došli smo do pružanja različitih usluga, kao što je ovaj dnevni centar, rekla je Spasojevićeva.

Ona je dodala da su u početku bili prepušteni sami sebi, ali da je danas situacija mnogo drugačija. Zahvalila se i preduzećima Sanino, MB Motors, Sim prom, Frukta trejd, Metalac MBM, radnji Slaviše Tovaka, Niveksu, te Mirsadu Haurdiću Sikju na stalnoj pomoći koju pružaju.

U znak zahvalnosti za pruženu podršku, članovi Udruženja “Sunce” uručili su načelniku opštine Derveta na poklon sliku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here