Vijesti Društvo Udruženje “Sunce” realizovalo dva terapijska projekta rane intervencije

Udruženje “Sunce” realizovalo dva terapijska projekta rane intervencije

0

U okviru završnih aktivnosti projekta “Terapijski program rane intervencije”, kojeg je provelo Udruženje “Sunce” Derventa u partnerstvu sa Udruženjem mentalno nedovoljno razvijenih lica Banjaluka, održan je okrugli sto na kojem se zaključilo da je neophodno provoditi program rane intervencije i iznaći sistematskog rješenja za pružanje niza usluga.

Rana intervencija podrazumjeva pružanje stručne pomoći djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima, a odnose se na tretmane logopeda, defektologa, edukatora-rehabilitatora i drugih stručnjaka.

Projekat je počeo sa inicijalnom idejom osnaživanja kompetencija roditelja i to kroz rad sa psihologom Aleksandrom Golubovićem, a istovremeno je proveden i projekat Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, takođe usmjeren na ranu intervenciju, ali sa fokusom na rad sa djecom, u koji se uključio stručni tim defektologa i logopeda iz Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“.

Ova aktivnost je realizovana u sklopu granta dodijeljenog kroz projekat „Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“ koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementiraju ga LIR CD i ASB South East Europe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here