Vijesti Društvo Udruženje veterana “PraviPožar”: Uprkos pandemiji korona virusa ispunjeni brojni ciljevi

Udruženje veterana “PraviPožar”: Uprkos pandemiji korona virusa ispunjeni brojni ciljevi

0

Udruženje „Pravipožar“ održalo je u četvrtak Redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine na kojoj su usvojeni izvještaji o radu udruženja za proteklu i planovi rada za tekuću godinu.

Usvojeni su izvještaji, prijedlozi koji vode ka poboljšanju rada, te planirane aktivnosti sa ciljem ispunjavanja ciljeva Udruženja koji su definisani Statutom, kaže Spasoje Kulaga, predsjednik udruženja “Pravipožar”.

U 2020. godini realizovan je veliki broj aktivnosti uprkos veoma teškoj situciji koja je povezana sa pandemijom izazvanom virusom korona. Pored ispunjavanja uslova za rad, obezbjeđeno je trideset higijensko-prehrambenih paketa koji su podijeljeni osobama sa amputacijom i drugim licima težeg materijalnog stanja u Derventi. Održavan je rad grupa za podršku i pružena psihološku pomoć članovima grupe. Uz podršku donatora IOM održane su radionice u 15 gradova u BiH, obezbjeđena je tehnička oprema za rad Udruženja uz podršku Misije OSCE u BIH, a nastavljena je saradnja sa drugim organizacijama i institucijama u BiH, istakao je Kulaga.

Zbog pandemije izostale su neke od planiranih aktivnosti, ali će udruženje nastojati da ih realizuje u ovoj godini i dio su plana za 2021. fodinu, kaže Kulaga.

U 2021. godini imamo veliki broj planiranih aktivnosti za koje smo obezbjedili podršku donatora. Rad grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata, realizacija programa rada sa mladima, radionice na temu trauma i PTSP za veterane i radionice za žene su samo neke aktivnosti koje realizuje naš tim koji trenutno je sastavljen od 30 veterana i 10 stručnih osoba koje učestvuju u relaizaciji. Današnji tok sjednice Skupštine govori da smo u proteklom periodu svi dobro radili, a prijedlozi koji su došli tokom sjednice govore nam da su svi članovi Skupštine odgovorno pristupili ispunjavanju svojih obaveza i ispunjavanju ciljeva rada našeg Udruženja, naveo je Kulaga.

Sjednicom je predsjedavao Zoran Panić iz Doboja, kojem je ovo drugi mandat na čelu Skupštine Udruženja, a članovi Skupštine su veterani rata iz različitih gradova iz Bosne i Hercegovine, stručne osobe i drugi vanjski saradnici sa kojima Udruženje sarađuje sa ciljem realizacije projekata.

U ime grada Derventa sjednici je prisustvovao Staniša Mikerević, šef Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu u Derventi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here