Vijesti Društvo Udruženje žena Derventa obilježilo dan borbe protiv najtežeg oblika iskorištavanja ljudi

Udruženje žena Derventa obilježilo dan borbe protiv najtežeg oblika iskorištavanja ljudi

0

Udruženje žena Derventa, član Mreže bosanskohercegovačkih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima Ring, provelo je 2. decembra kampanju u okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv ropstva.

Na taj način udruženje se uključilo u obilježavanje 16 dana aktivizma žena u borbi protiv nasilja. I ova kao i druge aktivnosti koje Udruženje provodi ima za cilj informisanje i prevenciju u borbi protiv svih vrsta nasilja, rekli su u Udruženju žena Derventa.

Drugog decembra podsjećamo se na dan usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija za suzbijanje trgovine ljudima i iskorištavanja prostitucije drugih donesene 1949. godine.

Rezolucijom usvojenom 18. decembra 2002. godine Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je proglasila 2004. godinu Međunarodnom godinom obilježavanja borbe protiv ropstva i za njegovo ukidanje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here