Politika Izbori 2016 Udruženje žena: Uključiti žene i djevojke u izborne procese

Udruženje žena: Uključiti žene i djevojke u izborne procese

0

dsc02894

Udruženje žena “Derventa” je u okviru projekta “Motivacija žena i djevojaka za veće učešće u društvenom i javnom životu”, podržanog od strane opštine Derventa, realizovalo dvije radionice za mlade.

Cilj radionica je motivisanje mladih da se aktivnije uključe u predstojeće lokalne izbore. Djevojke su iznijele i interesantna zapažanja i razmišljanja svojih generacija tokom rada u radionicama, uglavnom su zadovoljne informisanjem o predizbornim aktivnostima i predloženim kandidatima, ali smatraju da treba više učiniti na senzibilizaciji žena i mladih da se aktivnije uključe u društveni i javni život.

Interesantni su odgovori na pitanje: “Šta biste promijenile u lokalnoj zajednici da vas izaberu za odbornicu?“ – najviše odgovora odnosio se na veće zapošljavanje mladih i žena; proširenje vrtićkih kapaciteta, uređenje mjesta za igru najmlađih, rješenje problema pasa lutalica i što je veoma značajno da su istakle potrebu veće brige za stara i iznemogla lica u našoj lokalnoj zajednici.

Drugog oktobra izaći će na izbore, većina njih prvi put, i tako ispuniti svoju građansku dužnost.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here