Vijesti Hronika Uhapšena tri lica zbog krađe mercedesa

Uhapšena tri lica zbog krađe mercedesa

0

Nastavljajući sa aktivnostima usmjerenim na rasvjetljavanje krivičnih djela teške krađe u kojim su predmet otuđenja bila putnička vozila marke „mercedes“ tip 124, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, u saradnji sa CJB Banja Luka, lišili su slobode tri lica iz Čelinca, zbog osnova sumnje da su počinili pet krivičnih djela teške krađe.

AmblemMUP-a

Radi se o A.R., A.S. i D.Đ., koji su kao dio organizovane kriminogene grupe, tokom avgusta i septembra tekuće godine, otuđili pet vozila marke „mercedes“ tip 124 (tri u Derventi, po jedan u Tesliću i Doboju), a potom ih odvezli i prodali preduzeću za auto-serviranje vozila u Grudama vlasništvo J.M., za koga postoji osnov sumnje da je iste kupova i prodavao rastavljene u dijelovima, te na nekim i falsifikovao brojeve šasije i motora.

Pored navedenih, rasvjetljena su još tri krivična djela teške krađe počinjena u prethodnom periodu, u kojim su predmet otuđenja bila putnička vozila marke „mercedes“ tip 124, a čiji su dijelovi pronađeni u navedenom preduzeću u Grudama. Utvrđeno je da se radi o jednom vozilu otuđenom na području Teslića 2010. godine, jednom koje je otuđeno na  području Banja Luke 2009. godine i jednom vozilu koje je otuđeno na području zemalja Evropske unije (Njemača) 2009. godine.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i PS Derventa, nastavljaju rad na prikupljanju dodatnih činjenica u cilju dokazivanja direktnog učestvovanja prijavljenih lica u izvršenju ova tri i još nekih drugih krivičnih djela.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, 06.12.2012. godine, lica lišena slobode su, zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima, predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj. Istog dana podnesen je i izvještaj protiv J.M. sa područja opštine Grude, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela prikrivanja.

Navedene aktivnosti su nastavak provedenih operativnih mjera i radnji, u sklopu kojih je, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, u oktobru tekuće godine, izvršen pretres preduzeća za auto-serviranje vozila marke „mercedes“ u Grudama, prilikom čega je pronađeno i izuzeto oko 50 vozila marke „mercedes“ tip 124, isječenih i rastavljenih u dijelove, za koje je postojao osnov sumnje da potiču iz krivičnih djela.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here