Vijesti Društvo Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava, zaplavljeno više desetina objekata

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava, zaplavljeno više desetina objekata

11

Štab za vanredne situacije opštine Derventa, na sjednici održanoj 9.3.2017. godine sa početkom u 13,30 časova donio je odluku o ukidanju vanrednih mjera odbrane od poplava na području opštine.

Ekipe Civilne zaštite, policije, Vatrogasne jedinice, te komunalni inspektopri su obišli poplavljena područja i situacija je, na dan 9. 3.2017. godine, sljedeća:

– u naselju Jasenke je zaplavljeno 30 kuća, voda je ušla u jedan stambeni i jedan pomoćni objekat ali štete nema jer su na vrijeme stvari sklonjene, a na putu u Jasenkama dubina vode je oko 25 cm,

– u naselju Lug (Ćebedzije) voda je ušla u dva stambena objekta ali nema štete i bilo je zaplavljeno 9 vikend kuća,

– u naselju Turski Lužani zabila je zaplavljena jedna kuća i pomoćni objekat, a voda je ušla u podrume u tri stambena objekta i jednom pomoćnom objektu ali nije bilo štete

-na granici naselja Omeragići-turski Lužani zaplavljena su bila tri stambena objekta,

– u ulici Svetog Save zaplavljeno je 12 stambenih objekata, 3 stambene montažne zgrade i poplavljena dva stambena objekta,

– u ulici Branislava Nušića zaplavljeno je 15 stambenih objekata i 3 montažne stambene zgrade,

-od privrednih subjekata poplavljeni su poslovni objekti Srete Nožice koji ne radi i SZR “Z i A”, vlasnika Zubić Anđelka, zaplavljen je jedan objekat koji ne radi i dva objekta koji su u izgradnji.

Kukić je takođe naveo da je utrošeno 18 kubika pijeska za punjenje vreća i da je napunjeno 600 komada vreća, od čega je 400 distribuirano na ugrožene lokacije. U najkraćem mogućem roku biće formirane komisije koje će obići teren i napraviti procjene. Prve radnje koje je potrebno uraditi su čišćenje bunara i deratizacija terena i ove aktivnosti su već počele.

I ovoga puta najugroženije područje bili su Jasenci.

– Ovom prilikom bih želio da se zahvalim gospodi Miloradu Simiću i Igoru Žuniću na pomoći koju nam pružaju iz godine u godinu i samo njihovim zalaganjem je podignut provizorni nasip koji nas je u već nekoliko navrata u posljednje dvije godine spasao još većih katastrofa. Zahvaljujem se u svoje ime i ime stanovnika Jasenaka, istakao je Alen Adulović.

Derventa Cafe

11 KOMENTARI

 1. Ovom prilikom bih želio da se zahvalim gospodi Miloradu Simiću i Igoru Žuniću na pomoći koju nam pružaju iz godine u godinu i samo njihovim zalaganjem je podignut provizorni nasip koji nas je u već nekoliko navrata u posljednje dvije godine spasao još većih katastrofa.Zahvaljujem se u svoje ime i ime stanovnika Jasenaka

  • A čemu se to zahvaljujete toliko??? Pa ljudi moji to je njihov posao koji oni i treba da rade, a ta sredstva koja ulazu nije njihov novac vec novac gradjana. Da li moze to ko to u nasem gradu i drzavi raspaloj da skonta??? Molim botove da ne brisu komentar. Hvala unaprijed!

    • Obrisani su npr. oni gdje je objavljena prica o Sandri Kobajici. Ostavio si samo komentare koji se tebi svidjaju. Zbog toga mi vise ne pada na pamet, ne samoda komentarisem, nego i da ulazim na ovu stranicu. Neka ti je citaju i komentarisu ovi dusebriznici iz federacije i Evrope.

     • Obrisani su komentari koji apsolutno nemaju veze sa tekstom, uvrjedljivi su i potpuno nepotrebni.

      Tako će biti i ubuduće. Nijedan konstruktivan komentar, kritika bilo koje vrste nije obrisana. Na tekstu o jednoj mladoj osobi priča se o ratu u Sarajevu? Čemu?

     • Ne mogu odgovoriti na tvoj komentar pa pisem ispod svog. Slazem se da su komentari cesto provokativni, ali onda ih molim te brisi odmah, a ne dopustis da uvrede pljuste od onog Dzemsudina, Nade ili Satyrikona i ostalih da ne nabrajam, a onda kada nas nekolicina Srba stanu u odbranu svoga, svi komentari nestanu. Nema smisla.

     • Nažalost, to nije uvijek moguće reagovati istog trenutka. Čitalaca hiljade, komentatora desetine, a ja jedan. Pozdrav

     • Благо нама Србима кад нас бране такви као ти или онај паметњакович Урош. Ти, који успоређујеш страдање српског народа са припремањем печенице за божић или паметњакович Урош који је отишао у Њемачку и србује хиљаде километара одавде. Могуће је да си и ти отишао тамо.
      Садашња Дервента теби одговара, мени не. Ја желим биоскоп, желим ићи на позоришне представе, желим ићи на свирке, желим ићи на мјеста гдје ћу сретати урбане и културне људе, а не такве као ти. Само да знаш, доста Срба иду у позоришта, слушају другачију музику него ти и ниси компетентан да ти одређујеш како се треба понашати један Србин.

 2. Pa prijatelju moj ti nisi očigledno nikada bio u takvoj situaciji pa je za tebe to sve tako normalno ali vjeruj mi u ovoj našoj državi to i nije baš tako jednostavno kao što ti sebi to zamišljaš a vjeruj mi da smo mi pomoć tražili i na višim nivoima države pa to nikoga ne interesuje.I samo još jedno da se razumijemo korito rijeke Ukrine nije na nivou opštine nego na nivou republike tako da smo mi za svaku pomoć od opštine zahvalni ma kako to tebi zvučilo glupo.

  • To sto mi zivimo u banana drzavi i republici je tuzna realnost. Svaki ima pravo na svoje misljenje a ja licno mislim da im je to sto su vam pomogli duznos i opsi radnog mjesta tj. za to primaju platu od mojih i tvojih para prijatelju. Pozdrav, svako dobro!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here