Vijesti Kultura i obrazovanje Podrškom akciji “Čitajmo zajedno” možemo obogatiti fond derventskih biblioteka

Podrškom akciji “Čitajmo zajedno” možemo obogatiti fond derventskih biblioteka

0

Kako bi podstaklo kulturu čitanja i unaprijedilo oblast izdavaštva, Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i ove godine sprovodi kampanju pod nazivom “Čitajmo zajedno”.

Kampanja „Čitajmo zajedno” pokrenuta je 2017. godine i predviđa da za svaku uloženu marku građana u kupovinu knjiga iz odabranih edicija Zavoda za udžbenike, Ministarstvo se obavezuje da će uložiti isto toliko u njihov otkup i tako ove knjige učiniti dostupnim građanima tamo gdje je najpotrebnije.

Takođe, sve jedinice lokalne samouprave, te javni i privatni subjekti koji žele da pomognu rad određene gradske, opštinske ili školske biblioteke ili neke druge ustanove ostvariće popust od 20 odsto ako to učine do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ovom akcijom građani se podstiču na čitanje, afirmišu se domaći autori, odnosno njihov stvaralači rad.

Svi zainteresovani Dervenćani koji žele da pomognu rad biblioteke i da obogate bibliotečki fond mogu kontaktirati Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ Istočno Novo Sarajevo naputem adrese e-pošte [email protected] ili na broj telefona 057/340-365.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here