Vijesti Kultura i obrazovanje “Ulaganje u djecu je najveća investicija”: “Trolići” položili kamen temeljac za proširenje...

“Ulaganje u djecu je najveća investicija”: “Trolići” položili kamen temeljac za proširenje vrtića – FOTO

0

Potpisivanjem ugovora između načelnika opštine Derventa Milorada Simića i Dragoljuba Ćustića iz preduzeća “Ehta-r”, te polaganjem kamena temeljca, danas su i zvanično započeli radovi na proširenju JU Predškolske ustanove “Trol”.

Uz pomoć Vlade Republike Srpske lista čekanja za prijem u ovu predškolsku ustanovu biće gotovo ukinuta, rekao je načelnik Simić.

Prvi projekat koji smo željeli realizovati iz sredstava od milion maraka koje je Vlada namijenila Derventi upravo je proširenje ove ustanove, za šta ćemo potrošiti oko 400.000 maraka. Od pomenutih sredstava, 350.000 je odvojeno za izgradnju parka “9. januar”, a 250.000 za teren sa vještačkom podlogom. To je samo dio projekata koje provodimo, jer ćemo graditi ili se gradi 27 seoskih puteva, vodovod “Lipe” prema Kalenderovcima, kao rekonsrukcija četiri važne dionice puteva starijih od 30 godina, naglasio je Simić.

Direktorica vrtića “Trol” Gordana Simić rekla je da će proširenje značiti novih 70 do 80 polaznika u tri uzrasne grupe, kao i posao za šest vaspitača.

Unazad 3-4 godine imali smo povećanje liste čekanja, pa nam je drago da smo bili među prioritetima lokalne zajednice za realizaciju važnog projekta. Ulaganje u djecu predstavlja najbolju investiciju, a ovo je dokaz tome, naglasila je Simićka, najavivši skori početak radova na zamjeni stolarije i oštećenih dijelova krova na postojećem objektu.

Prvi čovjek derventskog “Ehta-r” Dragoljub Ćustić pojasnio je da će objekat u naredna četiri mjeseca biti proširen za oko 500 kvadrata, od čega je 400 korisne površine, te da će imati tri prostorije, mokri čvor i poveznicu sa postojećim dijelom.

U vrtiću “Trol” trenutno je smješteno oko 150 djece. Cijena boravka je 150 KM za jedno dijete, dok će roditelji za drugo plati polovinu tog iznosa, a treće i svako naredno boraviće besplatno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here