Vijesti Kultura i obrazovanje Ulaganjem u infrastrukturu i sredstva za praktičnu nastavu unapređeno lokalno obrazovanje –...

Ulaganjem u infrastrukturu i sredstva za praktičnu nastavu unapređeno lokalno obrazovanje – VIDEO

0

Protekla godina donijela je značajna ulaganja u infrastrukturu obrazovnih institucija svih nivoa na području naše opštine.

U vrtiću “Trol”, ulaganjem od 136.000 maraka, rekonstruisano je grijanje. Nabavljena je nova kotlovnica na pelet i izgrađen silos, dok je najavljen projekat vrijedan 86 hiljada maraka, koji podrazumijeve radove na krovu i zamjenu stolarije. Pola iznosa osiguraće opština Derventa, a polovinu UNDP.

Kroz finansiranje rada Udruženja roditelja i djece sa smetnjama u razviju “Sunce”, kao i formiranjem Dnevnog centra pri “Budućnosti” i podržavanjem njihovih aktivnosti, lokalna zajednica nije zapostavila ni one koji pomoć trebaju više od drugih.

Nakon što je donaciom japanske vlade obnovljen krov, postavljena nova fasada i stolarija, lokalna zajednica je pomogla rekonstrukciju kraka grijanja u OŠ “19. april”, te otvaranje “Učionice na otovorenom”.

U cilju rješavanja problema sa kotlovima za grijanje u centralnoj i područnim školama, opština Derventa je obezbijedila sredstva za jedan kotao u centralnoj školi i jedan u područnoj školi u Velikoj Sočanici. Za dva kotla, koji će biti sanirani u toku zimskog raspusta, sredstva su donirana iz kabineta predsjednika Milorada Dodika. U ovoj školi nabavljene su 2 pametne table, opremljene prostorije za produženi boravak, te renovirana podloga u sali.

Jednako značajna ulaganja su i u srednje škole. Srednja stručna i tehnička škola dobiće savremenu učionicu za praktičan rad zavarivača, dok će u SŠC “Mihajlo Pupin” biti smještena “Fondacije za tehničko tehnološku edukaciju i preduzetništvo”, što znači i osposobljavanje i prekvalifikaciju CNC operatera.

Opširnije u prilogu TV K3.

TV K3/DC

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here