Vijesti Društvo UŽ Derventa: Uloga žena u izgradnji mira i pomirenja veoma značajna

UŽ Derventa: Uloga žena u izgradnji mira i pomirenja veoma značajna

0

UŽ Derventa realizuje projekat „Naša budućnost je – živjeti zajedno“ sa ciljem uspostavljanja dobre komunikacije među ženama i mladima različitih etničkih grupa s naglaskom na poštovanje kulturne različitosti i izgradnje mira i suživota.

Projekat je utemeljen na pretpostavci da izgradnja mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga među ženama i razumijevanjem „druge“ strane.

Samo tako možemo kreirati život bez strahova uz međusobno poštovanje, razumijevanje i povjerenje. Činjenica je da žene zbog svog emocionalnog faktora brže i bolje od muškaraca grade mostove pomirenja među ljudima. Zato ovim projektom želimo da utičemo na aktivnije učešće žena u procesima izgradnje mira, povjerenja, poštivanja kulturne raznolikosti. Do sada su realizovane radionice, a sljedeće aktivnosti su manifestacija i okrugli sto na temu „Uloga žena u izgradnji mira i pomirenja“, kažu u Udruženju žena Derventa.

Projekat se provodi u Derventi, Liješću (Brod), Makljenovcu (Doboj) i Tešnju, a podržan je od USAID-a i CRS u okviru programa “Pro-budućnost”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here