Vijesti Društvo Ulovili tridesetak divljih svinja

Ulovili tridesetak divljih svinja

0

Sezona lova na divlje svinje na području koje je pod kontrolom derventskog Lovačkog društva “Motajica” završava se u subotu. Kvota utvrđena na početku sezone od 39 divljih svinja, čiji odstrel je bio dozvoljen, iako zvaničnih podataka nema, već je skoro u potpunosti ispunjena.

Gotovo polovinu kvote ispunili su lovci iz sekcije Kalenderovci koji su organizovani u grupu čiji je vođa Boro Stanić. – Odstrijelili smo petnaestak svinja, a od toga je šest kapitalnih primjeraka – kaže Slobodan Radovanović, jedan od lovaca.

Grupa lovaca okupljena oko Zikreta Gračanlića već nekolžo puta je “gostovala” u lovištima u okolini Zenice. Plijen je bio vrio bogat, a nekoliko puta se dogodilo da ulov bude dvocifren.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here