Vijesti Kultura i obrazovanje Umjesto “posljednjeg zvona”: Dragi učenici, sanjajte i ostvarite velike snove!

Umjesto “posljednjeg zvona”: Dragi učenici, sanjajte i ostvarite velike snove!

0

Danas je srijeda, 20. maj, posljednji dan nastave za maturante srednjih škola u Republici Srpskoj. Obično je ovo dan kada je cijeli grad svjedok njihovog slavlja, osmijeha na licima, razdraganosti i sreće što završava jedna epoha njihovog života.

Danas je iz JU SŠC “Mihajlo Pupin” izašla još jedna generacija gimnazijalaca, tehničara računarstva, mehatronike, elektroenergetike i obućara.

Izašla, metaforično. Po prvi put maturanti nisu gromoglasno, radosno i euforično ušli u zbornicu u 9:55h i tradicionalnim posljednjim zvonom oglasili svoj posljednji čas. Danas se po prvi put nisu okupili u školskom dvorištu niti vozili defile kroz grad. Međutim, ovo vanredno stanje u kojem su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje ne umanjuje činjenicu da smo ponosni na njih i sve njihove uspjehe koje su ostvarili tokom školovanja.

Uprkos teškim izazovima s kojima su se susretali tokom ove četiri godine, ovu etapu putovanja su završili sa sjajnim uspjesima na takmičenjima, konkursima, sportu, brojnim kulturnim dešavanjima, noseći sa sobom lijepe uspomene.

Ako smo nekad bili strogi prema vama, radili smo to s namjerom da vas pripremimo za mnogo veće izazove koji su pred vama. Sigurni smo da smo učvrstili vaše temelje i da vas spremne, zrele i odgovorne puštamo dalje u život. Uz naše vođstvo ste ovu prekretnicu savladali hrabro, dostojanstveno i sa entuzijazmom.
Srećni i ponosni smo što izvodimo generaciju koja za sobom nije ostavila niti jedan incident ili ružan događaj.

Pred vama su nova iskušenja i prepreke, koje ćete uz pomoć znanja, vještina i vrijednosti koje smo vam usadili, uspješno savladati.

Dragi učenici, ostanite dobri ambasadori svoje škole, budite dobronamjerni i velikodušni prema onima koje ćete sretati tokom života, sanjajte i ostvarite velike snove jer budućnost pripada vama – želi vam kolektiv SŠC “Mihajlo Pupin”!

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here