Vijesti Magazin Upoznajte “najbajkerskiju” porodicu u Derventi – FOTO

Upoznajte “najbajkerskiju” porodicu u Derventi – FOTO

0

Porodica Rauković, otac Dejan, supruga Anja i petogodišnji Danilo, bez dileme su “najbajkerskija” porodica u našem gradu. Svi su već odavno zadužili svoje dvotočkaše, čak i mali Danilo.

Otac Dejan, inače ugostiteljski radnik, ljubav prema motorima takođe gaji od malih nogu i zasigurno je “najzaslužniji” za ovu neuobičajenu strast čitave porodice. Kao i kod mnogih ljubitelja motocikla sa ovih prostora sve je započelo jednim “Tomosom”.

Sa nekih 6-7 godina sam počeo voziti motor, a prvi je bio “Tomos”, posle toga sam imao par motora marke “MZ” različite kubikaže. Neke od tih motora moj otac vozi i dan danas. Nakon “MZ-a” nabavio sam “Javu”, jedan period sam vozio “čopera”, a danas supruga i ja imamo dvije Kavasaki nindže od 600 kubika. Moja bajkerska karijera traje već gotovo 25 godina, kaže Dejan.

I Dejan i Anja članovi su Moto kluba “Adrenalin” iz Dervente, a koliko im vrijeme dopušta posjećuju i motorijade, povremeno i sa malim Danilom.

Supruga je motore zavoljela kada je upoznala mene, a kako ih prije nije vozila, ja sam je naučio i sada već sasvim solidno vlada motorima. Prije smo imali samo jedan motor pa smo se zajedno vozikali, ali sada već svako ima svoj, naglašava glava porodice.

Očevim koracima krenuo je i Danilo, najmlađi član porodice.

Već od svoje prve godine je vozikao motoriće na baterije, a već sa tri godine je dobio svoj prvi motor na pravo gorivo i pomalo se vozao, uz našu pažnju, jer nije bio dovoljno velik i jak da može sam. Sada već im pet godina i izvrsno vlada sa tim motorom, kojeg ćemo na godinu morati zamijeniti sa većim, ponosan je Dejan.

Pa, želimo im puno sreće i bezbrižnih kilometara na svojim ljubimcima.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here