Vijesti Društvo Upoznati sa novim projektima: Delegacija opštine Derventa posjetila Rafineriju Brod

Upoznati sa novim projektima: Delegacija opštine Derventa posjetila Rafineriju Brod

0

Na poziv generalnog direktora „Rafinerije nafte Brod“ a.d. Brod Anatolija Karaljusa, u Rafineriji je održan radni sastanak sa delegacijom opštine Derventa koju je predvodio načelnik Milorad Simić.

U okviru posjete Rafineriji nafte Brod delegacija je imala priliku da se upozna sa novim tekućim projektima izgradnje solarne elektrane (1 MW), izgradnjom distributivne mreže plina za prijem gasa, postrojenjem gasne-kompresorske stanice za proizvodnju i daljnju distribuciju komprimovanog gasa (CNG) na tržište.

U Rafineriji nafte Brod, kao i na teritoriji Hrvatske, već su završeni svi radovi na infrastrukturi transporta gasa. Kao završna faza projekta u oktobru se očekuje dobijanja dozvole i početak radova na izgradnji prolaska ispod rijeke Save, nakon čega će biti izvršene prve isporuke gasa u Rafineriju nafte Brod, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

Generalni direktor Rafinerije nafte Brod istakao je da će sva postrojenja Rafinerije od decembra kao pogodnski energent koristiti prirodni gas čime će se, kako je rekao, stvoriti značajne finansijske uštede i ekološki efekti.

Komprimovani gas biće 24 časa dostupan krajnjim potrošačima bilo da se radi o industrijskim, komercijalnim objektima, upravnim ili komunalnim zgradama, školama, zdravstvenim ustanovama, stoji u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here