Vijesti Društvo Upriličen prijem za novorođene Dervenćane – FOTO

Upriličen prijem za novorođene Dervenćane – FOTO

0

Gradska uprava Derventa danas je u Centar za kulturu Derventa upriličila prijem za 67 roditelja koji su od početka septembra stekli 71 djete. 

Naime, od ove godine u gradskom budžetu je  definisana stavka jednokratne podrške svim novopečenim roditeljima koja iznosi 500 KM. Ovaj vid pomoći nastaviće se i u narednoj godini, proručio je gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Podršku porodicama pružamo kroz niz pronatalitetnih mjera, poput subvencija za boravak djece u vrtiću i novih vrtićkih kapaciteta, subvencija za prevoz učenika, boljih uslova za školovanje, ulaganje u sport, stipendisanje studenata i sličmo. Osim toga, za svako novorođeno dijete iz republičkog budžeta obezbijeđeno je takođe po 500 KM, istakao je Simić poželivši roditeljima i bebama zdravlje, sreću i mnoštvo lijepih trenutaka.

Vanja Lazarević iz Cerana ove godine je rodila četvrto dijete.

Najstarija kćerka ima 12 godina, mlađa devet, sin šest, a najmlađa četiri mjeseca. Ponekad bude teško, ali uz pomoć drugih ukućana možemo da se organizujemo i sve postignemo. Hvala gradu i gradonačelniku za pomoć, to je veoma lijep gest, rekla je Lazarevićeva.

Do ovog trenutka u Gradsku upravu pristiglo je 177 zahtjeva roditelja koji su stekli 181 potomka u 2022. godini, a kojima je isplaćeno 90.500 KM pomoći. Ove majke su na svijet donijele ukupno 329 djece.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here