Vijesti Društvo Uređenje javnih gradskih površina

Uređenje javnih gradskih površina

0

Prema saopštenju i informacijama koje smo dobili od strane Dragana Pajića, načelnika Odjeljena za stembeno – komunalne poslove opštine Derventa, tokom mjeseca maja planirano je sprovođenje određenih aktivnosti koje su predviđene Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2012. godinu.

Uredjnje javnih gradskih povrsina

Najveći dio aktivnosti odnosi se na uređenje ulica i propratne signalizacije, kao i uređenje zelenih površina i prostora oko stambenih zajednica. Kako bi javnost na najbolji način informisali šta je planirano i na koji način će biti izvedeno, navešćemo sve radove koji su najavljeni odnosno treba da budu završeni tokom mjeseca maja:

Sanacija i krpanje „udarnih rupa“ – u glavnim gradskim ulicima sa posebnim osvrtom na ulice koje će biti u toku godine kompletno rekonstruisane kao i neke od sporednih ulica u kojima je velika frekvencija motornih vozila i stanovništva.

Nasipanje makadamskih ulica na području grada – od čega je planirano 50 % ukupnih količina da bude realizovano  u  Mjesnoj zajednici „Novo naselje“ sa ciljem popravka trenutne putne mreže u tom naselju a prema potrebama iskazanim od strane mjesne zajednice.

Postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije – je predviđeno nakon krpanja „udarnih rupa“, čišćenja i pranja gradskih ulica. Na taj način će se poboljšati bezbjednost saobraćaja na derventskim ulicama.

U isto vrijeme izvešće se i određeni radovi koji imaju za cilj prezentaciju grada čime bi se povećala prepoznatljivost grada Dervente. Predivđeno je postavljanje tri moderna velika bilborda sa obavještenjem o dolasku u opštinu i grad Derventu. Bilbordi će biti postavljeni iz pravca Banja Luke, Broda i Doboja.

Redovno se uređuju gradske zelene površine i postojeće cvijeće a uskoro će se krenuti i sa košenjem i krčenjem Industrijske zone i Sajmišta.

Predviđena je popravka preko 80 klupa za sjedenje koje će biti podjeljenje zainteresovanim Zajednicama etažnih vlasnika, grupa građana, na javnim površinama i slično.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here