Vijesti Kultura i obrazovanje Đurđevdanski uranak uz poeziju

Đurđevdanski uranak uz poeziju

0

Tradicionalno, i ove godine,  u manastiru Pokrova presvete Bogorodice Donja Bišnja, na Đurđevdan, u organizaciji Monaškog bratstva i ktitoramanastira Ratka Đekića, organizovan je i održan Đurđevdanski uranak, gdje se okupio veći broj vjernika na jutrenju i molitvi, a potom uorganizaciji SKK ”Vihor” Derventa, održano je pjesničko kazivanje ispred manastira pod nazivom ”Đurđevdanski uranak s pjesmom”.

Djurdjevdanski uranak uz poeziju 1

Svoje pjesme su recitovali ”Vihoraši”: Slavko Pokrajac, Vera Koropkin Ratkovac, Ljiljana Bašić, Nenad Simić, Đuro Čavić i SavkoPećić Pesa.

Djurdjevdanski uranak uz poeziju 2

Ugodan boravak i razgovor kod manastira nastavljen je uz slavsko piće i posluženje.

– Drago mi je da su i pjesnici svojim učešćem obogatili sadržaj Đurđevdanskog uranka kod manastira, tako da pored duhovnog mira, svisu mogli da prisustvuju kulturnom sadržaju i nadahnuću naših pjesnika. Ovo je dobra ideja, pa se nadam da će postati tradicionalni okupljanjepjesnika i iz drugih mjesta, rekao je ktitor manastira Ratko Đekić.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo što su pored molitvenog mogli da prisustvuju i ovoživotnom poetskom sadržaju rano ujutru kod manastira.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here