Vijesti Politika Uskoro 37. sjednica SO Derventa, pred odbornicima čak 47 tačaka

Uskoro 37. sjednica SO Derventa, pred odbornicima čak 47 tačaka

0

Trideset i sedma sjednica Skupštine opštine biće održana 25. juna, odlučeno je to na 36. sjednici Kolegijuma Skupštine opštine. Pred odbornicima će se naći obiman dnevni red od 47 tačaka.

Biće razmatrani izvještaji o izvršenju budžeta opštine za period od januar-mart 2020. godine, o realizaciji Programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine u 2019. godini, o radu Skupštine opštine i stalnih radnih tijela Skupštine opštine u 2019. godini, o poslovanju javnih ustanova na području opštine, o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2019/20. godini u dvije srednje škole sa osvrtom na plan upisa u prve razrede u školskoj 2020/21. godini, o poslovanju JP „Derventski list i Radio Derventa“ za 2019. godini te izvještaji o namjenskom utrošku sredstava posebnih vodnih naknada u 2019. godini i o utrošku namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u protekloj godini.

Pored nekoliko tačaka koje se odnose na prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini opštine, odbornici će razmatrati i informacije o poslovanju derventske privrede u protekloj godini, o zapošljavanju na području opštine, broju i strukturi nazaposlenih lica kao i o potrebnim kadrovima za razvoj opštine, o ostvarivanju prava u oblasti boračko-invalidske zaštite, o stipendiranju studenata i učenika u školskoj 2019/20.godini i o stanju u oblasti kulture. Razmatran će biti i prijedlog o razrješenju vršilaca dužnosti člana Upravnog odbora JU Gerontološki centar i predloženo imenovanje tri člana ovog odbora.

Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je članove Kolegijuma upoznala sa činjenicom da su teme ispred drugih ovlašćenih predlagača već ranije usaglašene na 34. sjednici, ali su zbog trenutne situacije pomjerene na jednu od narednih sjednica. To se odnosi na izvještaje o radu javnih ustanova, o radu Skupštine i njenih radnih tijela “JP „Derventski list i Radio Derventa” i informacije o dvije srednje škole.

U dnevni red sjednice Skupštine opštine su, na prijedlog sekretara SO, uvrštene i tačke koje se odnose na razrješenja odbornika Denisa Pijetlovića, koji je bio predsjednik Komisije za izbor i imenovanja SO i član Savjeta za sport. Dostavljeni su prijedlozi novih kandidata o kojima će odbornici donijeti odluku.

Što se tiče tema ispred drugih predlagača, zamjenik načelnika Jeftić je predložio da se uvrste dvije tačke i to prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini opštine u obuhvatu regulacionog plana „Industrijska zona“ putem licitacije i prijedlog odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine radi oblikovanja i formiranja građevinske čestice privrednom društvu „Fructa Trade“iz Dervente.

Sjednica Skupštine opštine će biti održana u sali Centra za kulturu, uz poštovanje mjera socijalne distance i nošenja zaštitnih maski.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here