Vijesti Kultura i obrazovanje Uspješno ispunili svoje ciljeve: Centar Budućnost obilježio Dan i krsnu slavu ustanove...

Uspješno ispunili svoje ciljeve: Centar Budućnost obilježio Dan i krsnu slavu ustanove – FOTO

0

Slavskim obredom i prigodnim program u kojem su nastupili učenici, Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ obilježio je praznik Svetih Ćirila i Metodija – Dana i krsne slave one ustanove.

Direktor Vladan Popović je naglasio da je ustanova, pored redovnog vaspitno-obrazovnog procesa, unapređila prostorne i materijalne uslove, te uspostavila korisne saradnje.

Ponosni smo jer i saradnju sa obrazovnom ustanovom „Grot“ iz Sankt Peterburga i školom za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Beograda, a sa kojima u planu imamo realizaciju zajedničkih projekata. Krajem godine bićemo domaćini simpozijuma o temi „Mogućnosti i perspektiva slijepih i slabovidih učenika pri inkluzivnom obrazovanju“, a koji će okupiti učesnike iz svih ustanova sa područja bivše Jugoslavije koje se bave ovom problematikom. Želimo rekonstruisati južno krilo internata, kotlovnicu i dnevni boravak, rekao je Popović ovom prilikom.

Bila je ovo i prilika za ispraćaj u penziju Đorđa Đerića, koji je kao učenik i zaposlenik u ustanovi proveo tačno pola vijeka.

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ je sa radom počeo 1948. godine. Danas osnovnu i srednju školu pohađaju 44 učenika, a usluge dnevnog centra koriste 24 djeteta i omladinca sa smetnjama u razvoju.

Inače, slavsku trpezu ove godine su poklonili hodočasnici iz Dervente koji su prošle godine boravili u Svetoj zemlji.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here