Vijesti Društvo Usvojen program kapitalnog ulaganja

Usvojen program kapitalnog ulaganja

0

Na području opštine Derventa ove godine u infrastrukturne projekte biće uloženo 1,8 miliona KM u skladu sa Programom kapitalnog investiranja i Odlukom o raspoređivanju suficita opštinskog budžeta, koje je usvojio lokalni parlament.

GrbOpstineDerventa

“Kapitalnim budžetom” predviđeno je da u izgradnju lokalnih puteva i gradskih ulica bude uloženo nešto više od pola miliona KM, dok će preostala sredstva biti investirana u veliki broj drugih projekata.

– U procesu pripreme ovih dokumenata, dobili smo nekoliko stotina prijedloga, a ukupna vrijednost predloženih projekata prelazi sedam miliona KM, rekao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

On je ocijenio da je opština opredijeljena da domaćinski gazduje onim što joj je na raspolaganju.

– Plod takvog odnosa je više od pola miliona KM koje smo uštedili prošle godine i koje smo sad rasporedili, rekao je Simić.

 Tokom rasprave o izvještaju o izvršenju budžeta za prvi kvartal ove godine, poslanici su konstatovali da se opštinska kasa puni nešto sporije nego što je planirano, ali da će se stanje, sudeći prema iskustvu od ranijih godina, popraviti u narednim mjesecima.

SRNA – srpskacafe.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here