Vijesti Politika Usvojeno nekoliko planova i programa: Održana 25. sjednica Skupštine opštine Derventa

Usvojeno nekoliko planova i programa: Održana 25. sjednica Skupštine opštine Derventa

0

Na današnjem 25. zasjedanju Skupštine opštine Derventa usvojen je Plan kapitalnih investicija za 2019. godinu ukupne vrijednosti 1.500.000 KM, kao i Prijedlog plana korištenja sredstava za podsticanje poljoprivrede i sela u tekućoj godini ukupne vrijednosti 350.000 KM, te ovogodišni Prijedlog programa razvoja sporta.

Podršku odbornika su dobili i Prijedlog programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine u 2019. godini, Prijedlog programa mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području opštine Derventa za 2019. godinu, te Prijedlog plana sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije na području opštine Derventa za 2019. godinu.

>> Opširnije o usvojenom Planu kapitalnih investicija pročitajte OVDJE.

Razmatrani su i usvojeni Nacrt odluke o usvajanju Strategije razvoja lokalnih puteva i ulica u naselju na području opštine Derventa za period 2019.-2025. godine, Izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje u 2018. godini i Izvještaj o realizaciji Programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine Derventa u 2018. godini.

Nešto više rasprava izazvale su Informacija o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom, te izvještaj o radu Skupštine opštine Derventa i radnih tijela, ali su na kraju dobile podršku odbornika.

Na kraju, usvojene su i informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2018/2019. godini u četiri osnovne i dvije srednje škole na području opštine.

Usvojene su i ostale tačke dnevnog reda:

Download (PDF, 80KB)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here