Vijesti Društvo UŽ “Derventa”: Borba protiv alkoholizma počinje u osnovnoškolskim klupama

UŽ “Derventa”: Borba protiv alkoholizma počinje u osnovnoškolskim klupama

0

Udruženje žena Derventa realizuje projekat „Prevencija alkoholizma među mladima“ podržan od organizacije „Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH“ /RPPO/. Projekat se provodi u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Derventi među učenicima sedmih i osmih razreda.

Glavni cilj projekta je da edukacijom i prevencijom utičemo na učenike da bi suzbili alkoholizam, kao i da senzibilišemo učenike za uključivanje u kreativne aktivnosti kao izboru kvalitetnog življenja. Edukativnim i kreativnim radionicama i promotivnim aktivnostima uticaćemo na povećanje svijesti o štetnosti konzumiranja alkohola  i preventivno djelovati  među mladima da prepoznaju štetnost uticaja alkohola po zdravlje i kvalitet života. Na taj način uticaćemo na smanjenje nasilja među vršnjacima i ostalih oblika rizičnog ponašanja, saopštili su iz UŽ Derventa.

Problem alkoholizma među mladima nije ništa novo u našem društvu i nije mimoišao ni našu lokalnu zajednicu. Svjedoci smo da mladi konzumiraju alkohol, a dobna granica uživalaca je sve niža, te da su konzumenti i osnovci i osnovke, što može dovesti do zavisnosti o alkoholu.

Problem alkoholizma je usko povezan sa devijantnim ponašanjem mladih, poput zloupotrebe opijata, nasilničkim ponašanjem, uz nezaobilazno narušavanje zdravlja.

Derventa Cafe

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here