Vijesti Društvo UŽ Derventa: Postignut napredak u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

UŽ Derventa: Postignut napredak u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

0

Multisektorski tim projekta “Jačanje institucionalnog i socijalnog odgovora na rodno zasnovano nasilje u BiH“, koji se tokom prethodne dvije godine realizuje u Derventi, Brodu, Grahovu, Livnu i Gornjem Vakufu, juče je održao sastanak na kojem su jedna od tema bili rezultati završnog istraživanja.

Inače, Udruženje žena „Derventa“, sa partnerom “In fondacijom”, dio projekta provodi u Derventi i Brodu.

Postoje dva cilja projekta, a to su doprinos jačanju institucionalnih mehanizama u prevenciji rodno zasnovanog nasilja, te uvezivanje institucija kroz stvaranje multisektorskih timova. Edukovali smo učenike i adolescente u Osinji i Liješću, kao najvećim ruralnim mjesnim zajednicama, te povezali Centar za socijalni rad, policiju, Dom zdravlja, sud, osnovne i srednje škole, NVO i lokalne vlasti u multisektorske timove, rekla je predsjednica UŽ Derventa Jovanka Popović, dodajući da je nadležnim organima predan prijedlog Lokalnog akcionog planova za borbu protiv rodnog nasilja za period od naredne dvije godine.

Ona je istakla da su na jučerašnjem sastanku upoređeni rezultati ulaznog upitnika i završnog istraživanja, koji govore da je projekat najviše uticaja imao na svijest među ženama i adolescentima, dok manje na mušku populaciju.

Član udruženja Gordana Pijetlović osvrnula se na nedavnu posjetu članica Užičkom okrugu i pozitivna iskustva u ekonomskom osnaživanju žena kao vidu podrške njihovoj samostalnosti (opštirnije OVDJE).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here