Vijesti Društvo UŽ “Derventa”: Saradnjom sa prijateljskim udruženjima do ekonomskog osnaživanja žena – FOTO

UŽ “Derventa”: Saradnjom sa prijateljskim udruženjima do ekonomskog osnaživanja žena – FOTO

0

Udruženje žena Derventa juče je posjetilo banjalučka udruženja žena “Duga” i “Buba mara” sa ciljem uspostavljanje saradnje i razmjene iskustava o čuvanju tradicionalnih vrijednosti i ekonomskog osnaživanja žena.

Udruženje „Duga“ provodi program kreativnih radionica, izrade etno suvenira i tradicionalnih rukotvorina. Rukotvorine nastale u kreativnoj radionici uvrštene su u Unesko knjigu – Tradicionalna umjetnost i zanati u BiH. U galeriji „Duga“ se nalazi i stalna postavka etno suvenira i originalnih radova članica ovog udruženja, saopšteno je iz UŽ Derventa, uz napomenu da je dogovoreno je da će uslijediti i posjeta članica „Duge“ derventskom udruženju.

U udruženju „Buba mara“ članice UŽ Derventa upoznale su se sa različitim tehnikama izrade suvenira, oslikavanje na različitim materijalima i „dekupaž“ tehnikom.

Članice UŽ Derventa imale su priliku i da borave i u najvećem gradu Srpske, a posjetu je podržala i Opština Derventa u projektu „Ekonomsko osnaživanje žena“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here