Vijesti Sport Uz “Mozzart” lakše do opstanka

Uz “Mozzart” lakše do opstanka

0
​Borba za opstanak u sportskom žargonu obično znači da klub pokušava da zadrži mjesto u višoj ligi. Ali, tokom epidemije se mnogi kolektivi u bukvalnom smislu bore da opstanu.

U Derventi se i dalje igra dobar rukomet, ali čelnici tamošnjeg kluba se susreću sa mnogim finansijskim izazovima. Sponzorstvo kompanije Mozzart u ovom trenutku im je od presudnog značaja za normalno funkcionisanje.- Situacija sa korona virusom nam je mnogo poremetila rad i donijela dosta problema. Prošle godine smo kao prvaci Republike Srpske stekli pravo da se vratimo u Premijer ligu BiH koja je dosta zahtjevnija u finansijskom smislu. Bila su nam potrebna značajna sredstva i jedva smo pregurali prvi dio sezone. Podršku smo do sada dobijali uglavnom samo od lokalne zajednice, a hvala Mozzartu što nam je uputio značajnu pomoć, kaže predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Derventa, Slaven Šmulja.

Rukometaši Dervente motivisani su da ostanu u elitnom društvu, a ova finansijska injekcija će im mnogo značiti u drugom dijelu šampionata.

Borićemo se i dalje za pobjede i nove bodove, ali uporedo vodimo i ovu drugu borbu. Uz Mozzartovu podršku, lakše ćemo moći da organizujemo utakmice na domaćem terenu, ali i da putujemo na gostovanja, dodaje Šmulja.

Regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću kroz niz donacija i sponzorstava pomaže sportistima da preguraju težak trenutak.

– Na tribinama vlada tišina, ali ne smijemo da ostanemo nijemi na krizu u kojoj se našao i sport. Brojni kolektivi i pojedinci su ugroženi zbog epidemije, a ovo je samo jedan od načina kako možemo da pomognemo. Kompanija Mozzart se trudi da organizuje mnoge akcije podrške klubovima, a u toku je i jedna masovna, ‘Novi dresovi za nove šampione’, kroz koju je brojnim timovima uručena oprema, ističe Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova u Mozzartu.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here