Vijesti Društvo Uzgajivači svinja lakše do republičkih podsticaja

Uzgajivači svinja lakše do republičkih podsticaja

0

Uzgajivači svinja iz Dervente juče su bili u prilici da dobiju korisne informacije o unapređivanju svojih farmi, te o republičkim podsticajima koje od ove godine može ostvariti veći broj uzajivača.

Pravilnikom o podsticajima za ovu godinu je snižen donji prag, tako da sada republičke podsticaje mogu dobiti više proizvođača.

Umjesto dosadašnjeg uslova da farma mora imati 15, dovoljno je da ima 10 prasilica. Prošlegodine republički podsticaj je ostvarilo 11 farmera, a sada želimo da taj broj povećamo i sa tim ciljem smo organizovali ovo predavanje i stojimo na usluzi svima koji su zainteresovani, kažu iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Sa druge strane, podsticaje grada Derventa prošle godine je ostvarilo 50 svinjogojaca.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here